Qui som

A Apiculturavallès som especialistes en la recollida d’eixams i la extracció i retirada de colònies establertes d’abelles. No importa la alçada ni la col·locació.

Amb els set anys que portem a la aventura apícola mai hem deixat de meravellar-nos amb la organització i estructura d’aquets insectes alats. Contemplem la colònia d’abelles com un únic individu i no com la casa de centenars de milers. L’abellot, malgrat la seva reputació, la obrera i la reina treballen en perfecta  harmonia ballant una música que encara no hem aconseguit desxifrar tota la melodia.

 

Durant tot aquest temps no hem deixat d’anar a cursos, llegir llibres, compartir dubtes i recursos amb altres apicultors/es responsables de la zona. Hem après a criar abelles, de la manera més tradicional amb el rusc de suro (el buc), vàrem tenir la caix Layens, Warré i Langstroth; actualment tenim caixes Dadant al nostres apiaris.

Dels recursos que recol·lecten i elaboren (mel, pròpolis, pol·len, gelea reial i cera) nosaltres ens “reapropiem” de mel, pròpolis i cera; sempre deixant bones reserves per no debilitar el rusc. Mai hem alimentat un rusc amb sucre, xarop de blat de moro o succedanis semblants, quan ho tenim que fer ho fem sempre amb mel dels nostres colmenars.

 

Elaborem tintura de pròpolis, per us intern i extern, que ens garanteixe un hivern sense refredats entre d’altres beneficis.

La cera l’utilitzem per l’estampat del nostres quadres apícoles, també per fer ungüents i cremes.

El pol·len no el recol·lectem perquè considerem massa invasiva les tècniques actuals de recol·lecció.

Apiculturavallès no viu de les abelles (Apis mel·lífera), ni té un objectiu econòmic, estimem aquets insectes invertebrats i els considerem importantíssim per l’ecosistema per la seva funció pol·linitzadora. Els diners que obtenim per la recollida d’eixams, la extracció de colònies, la venda de mel i pròpolis és per finançar el nostre colmenar. Encara que no som professionals de les abelles (“vivim dels arbres, vegeu www.arboriculturavalles.com) tenim una llarga experiència recollint eixams i actuem d’immediat i amb total eficàcia i seguretat.